Vall d’Hebron Market

BAAS arquitectura

Architects: BAAS arquitectura
Location: Barcelona, Spain
Area: 12,000 m2
Year: 2020
Photography: Adrià Goula and Oriol Gómez

The intervention aims to improve not only the market itself but also its surroundings through different transformations: first, the creation of new vehicle accesses independent from the pedestrian entrances; second, a new elevator to connect the market with the Carmel neighborhood; and, finally, the transformation of carrer Trueba into a slow-traffic pedestrian-friendly street.

On the other hand, the loading/unloading area is moved to a lower level and the space it occupied on the street level is used to extend the market surface. The project includes a large vegetable garden on the roof. A new envelope will wrap the market volume providing it with an updated image.