Storkeengen: Landscape and Climate Adaption

C.F. Møller

Architect: C.F. Møller Architects
Location: Storkeengen, Randers, Denmark
Size: 83 ha
Year: 2017

By this new path passing through a flooded area, C. F. Møller’s new landscape design integrates both climate adaption and public nature park in one single project.

The climate adaption project in Vorup, near Randers, resolves the city’s current and future climate challenges by converting the adjacent nature area, Storkeengen (Stork Meadow), into a public nature park. With the integration of climate resilience strategies, the nature park also brings the unique natural delta along the Gudenå (the longest river in Denmark) closer to the centre of Randers and to its residents.

Full content is available only for registered users. Please login or Register

Client: Randers Kommune og Vandmiljø Randers
Landscape architect: C.F. Møller Landscape
Engineer: Orbicon