Skip to content

Audio Version

See more about

More info

Authors: Carmel Gradolí, Arturo Sanz, Carmen Martínez Gregori, architects.

Location: Partida La Martina, Picanya, Valencia, Spain.

Project: 2011.

Construction: 2013-2014.

Client: Escola Gavina Cooperativa.

Photographer: Mariela Apollonio.
Builder: ENSECON, Obras y Servicios, S.L.

Team: VALTER, Valenciana de estructuras. Structural Engineering; Pablo Gómez Sanchez, Electrical and Hydraulic Engineering, Francisco Vallet Ferrer, Construction Management and Quantity Surveillance.

Builded surface: 1.348 s.q.m.

Urbanized area: 4.000 s.q.m.

Costs: Urbanization, 330.000 €; Building, 1.120.000 €; Total, 1.450.000 €, Urbanization unit, 82,50 €/s.q.m.; and Building unit, 831,00 €/s.q.m. (VAT included).

Materials: Structure, reinforced concrete walls, ceiling spatial structure; Facades, white concrete, glass and acrylic on steel structure, steelwork, woodwork, retractable ceramic and glass enclosure, solar protection blinds made of recycled PE; Cover, light cover deck type; Siding, white concrete, ceramics, sound absorption by perforated brick and rock wool; Flooring, smooth concrete in the sports,wood in classrooms and circulation, ceramics in bathrooms; Sustainability, natural lighting, passive solar control, natural cross-ventilation, biomass heating, recovery of rainwater for irrigation, use of recycled PE in the lattice.

Escola Gavina

The expansion of educational facilities of the “Escola Gavina” involves the construction of a pavilion which can host all type of mass events (meetings, parties, theatrical and musical performances, etc.) in addition to regular use as sports ground. The program comes complete with one music room and a psychomotor one.

04

02

05

06

08

09

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

The new building gets in relation with the existing building dates from 1980, this is a quadrangular prism with the portal frame marking composition. The volume is partially empty while the structure is preserved. The composition of our building reinterprets the original keys with a different constructive solution: a quadrangular prism structure with concrete walls with all the corners emptied, where we located the access. A spatial structure solves the roof, and his geometry give place to triangular skylights.

 

location

Site Plan

plans

Plans

elevations

North & South Elevations

elevations2

East & West Elevations

section-elev

sections

Sections

7-sliding-south-wall-detail

Sliding South Wall Detail
Closing the wall
Authors: Carmel Gradolí, Arturo Sanz, Carmen Martínez Gregori, architects.

Location: Partida La Martina, Picanya, Valencia, Spain.

Project: 2011.

Construction: 2013-2014.

Client: Escola Gavina Cooperativa.

Photographer: Mariela Apollonio.

urbanNext (June 16, 2024) Escola Gavina. Retrieved from https://urbannext.net/escola-gavina/.
Escola Gavina.” urbanNext – June 16, 2024, https://urbannext.net/escola-gavina/
urbanNext February 8, 2016 Escola Gavina., viewed June 16, 2024,<https://urbannext.net/escola-gavina/>
urbanNext – Escola Gavina. [Internet]. [Accessed June 16, 2024]. Available from: https://urbannext.net/escola-gavina/
Escola Gavina.” urbanNext – Accessed June 16, 2024. https://urbannext.net/escola-gavina/
Escola Gavina.” urbanNext [Online]. Available: https://urbannext.net/escola-gavina/. [Accessed: June 16, 2024]

urbanNext | expanding architecture to rethink cities and territories

Newsletter

Sign up to our newsletter

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Formats
Audio&visual
Concept
Data
Essay
Forum
Lecture
Podcast
Project
Talk
Survey
Statement
Selfthink
High Density
Middle Density
Low Density
No Density

talk

essay

project

product

survey

data

all formats